woensdag 11 april 2012

Aruba: one happy island!


De vijf dagen op Curaçao waarmee we deze reis begonnen waren veel te kort en daarom voelde Aruba na Suriname toch een beetje als thuiskomen. Wat wel een beetje raar is, omdat het ook niet zo leuk is om een plek waar je tweeënhalve maand gewoond hebt achter te laten. Enigszins verward begonnen we daarom bijna twee weken geleden ons verblijf hier.



Voor verwarring was echter weinig tijd. Naast dat Thomas meteen aan de bak mocht, moesten we natuurlijk zo snel mogelijk onderzoek doen naar de beste stranden. Je kunt hier kiezen voor drukke, mooie stranden of een verlaten ‘lelijk’ strand. Nadat we een paar keer het strand hadden bekeken waar de meeste hotels liggen (ons appartement ligt niet direct aan het strand), reden we een paar dagen geleden naar het befaamde Baby Beach. Hier was het dankzij de paasvakantie lekker druk. Volgens Arubaanse traditie wordt er met Pasen namelijk gekampeerd op het strand en op heel Baby Beach was dan ook geen leeg stukje strand meer te vinden. Het schijnt ook een prachtige snorkelplek te zijn, maar wij hebben nog niet eens snorkels, dus tja.

Eagle Beach
We besloten verder te rijden naar Grape Beach. Hier lag wat aangespoelde rommel en het strand was iets rotsachtiger. We vonden een mooi plekje zonder zicht op de rommel en konden toen onbeperkt genieten van het strand, de zee, krabbetjes en twee honden die aan Thomas snuffelden, toen samen een bot oppakten en weghuppelden (waar vind je dat nog?). Ons lievelingsstrand is inmiddels Eagle Beach: hagelwit zand, helder water en vlakbij de grote hotels, maar net iets rustiger.


Merijn en Evi
Gisteren konden we onze kennis etaleren! Merijn, Evi en Merijns neef Mathijs kwamen een dagje langs op Aruba vanuit Curaçao. Het werd dus een relaxdagje op Eagle Beach. Erg gezellig om ze te zien! We vonden het super dat ze de moeite hadden genomen om vanaf Curaçao voor een dag naar Aruba te vliegen. Er varen –los van de cruiseschepen- namelijk geen boten tussen de eilanden.

Nu klinkt dat allemaal als vakantie, maar Thomas geeft hier vier weken lang twintig uur per week training. Een druk programma, maar de strandmiddagen geven wel wat ruimte voor ontspanning. Hieronder staan een filmpje van de training en daaronder een filmpje van onze snelschaakpotjes tegen de nummer 1 en 2 van Aruba (met dank aan Maurits Dijkhoff).

Klik hier voor meer foto's van Aruba





Geen opmerkingen:

Een reactie posten