zondag 18 maart 2012

De tijd gaat snel!


Oh ja hoor, we hebben weer dieren gezien. Het waren wederom schildpadden, maar dit keer wat grotere. We zijn met onze huisgenoten uit ons vorige huis een weekendje naar Galibi geweest om de zeeschildpadden eieren te zien leggen. Naast de zeeschildpadden brachten we ook een kort bezoek aan Frans Guyana en de Galibi Zoo met loslopende dieren.




Na een lange autorit en barre boottocht met een tussenstop op Frans Guyana kwamen we aan op het heerlijk relaxte palmenstrand van Galibi. We hebben twee schildpadden gezien van ruim een meter lang, bizar groot. We hebben ze niet aan land zien komen (dat doen ze nogal sneaky), maar wel eieren zien leggen, de kuil dicht zien gooien en weg zien lopen naar de zee. In Galibi werden we ook aangenaam verrast door de Galibi Zoo. Een dierentuin op honderd meter van ons hangmattenkamp, waar de aapjes gewoon vrij rondrennen (blijkbaar was er een voor mensen onzichtbare omheining). Je kon alle dieren knuffelen en aanraken. We hebben de vogelspinnen en slangen overgeslagen, maar een luiaard om je nek is toch wel een aanrader. Fascinerend ook om te zien hoe de dieren met elkaar omgaan en je plotseling getuige bent van een ruzie tussen een toekan, een capibara en een neusbeertje. Een verslag van Galibi met groepsfoto stond afgelopen week in de krant, geschreven door huisgenoot Marije die stage liep bij Times of Suriname.

Verder gaat de tijd snel. We zijn alweer twee maanden in Suriname en dat betekent dat we eind volgende week alweer doorvliegen. Voor mij (Amy) geldt dat mijn vrijwilligerswerk steeds leuker is geworden. Ik heb me uiteindelijk vooral beziggehouden met geven van computertrainingen aan de docenten van de twee scholen waar ik werk. Aangezien er niet echt standaardmateriaal was, heb ik zelf opdrachten bedacht en powerpoints in elkaar geknutseld. Echt leuk om te doen.

Ook de cursussen van Thomas lopen nu ten einde. Hij heeft twee dagen in de week de topschakers en subtoppers getraind en twee dagen in de week de trainers. Hoewel de trainingen wat minder stipt beginnen dan in Nederland, was de opkomst goed en kreeg hij positieve reacties en zelfs persaandacht. Je merkt dat de dingen hier net anders lopen dan in Nederland. Trainingsavonden worden vaak op het laatste moment gepland, maar omdat men dat gewend is, stuit je dan niet op allerlei volle agenda’s en komt iedereen ook gewoon.

Het nadeel van werken tijdens het reizen is dat het minder op vakantie lijkt (goh). Je creëert toch verplichtingen voor jezelf, ook als je moe bent of eigenlijk iets anders zou willen doen. Het voordeel van werken is dat je het land en de mensen zoveel beter leert kennen dan wanneer je als toerist tussen de gebouwen wandelt. We hadden deze twee maanden dan ook echt niet willen missen!

Klik hier voor meer foto's van Galibi en Paramaribo

3 opmerkingen:

  1. jeetje de tijd gaat dan snel he;) jouw werk daar klinkt erg leuk Amy!
    erg gaaf om te lezen allemaal.
    Groetjes Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt! Maar jij gaat ook al bijna naar Bali of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja klopt.... ik ben nu in bali. gisteren avond aangekomen;)

    BeantwoordenVerwijderen