vrijdag 3 februari 2012

Nog meer diertjes

Inmiddels zijn we alweer bijna drie weken weg. Langzaam stappen we over de grens van ‘gewoon’ vakantievieren naar Reizen met een hoofdletter R, of ‘wandelen’, zoals ze dat hier noemen. Na veel slaapdagen in Suriname hebben we inmiddels ook het een en ander ondernomen, zoals een combinatiedagje dolfijnen spotten, fort Nieuw-Amsterdam bewandelen, de plantage 'Rust en werk' bekijken en kaaimannen knuffelen.

Knuffelen ja, want het heet officieel spotten, maar laat je daar niet door misleiden! Thomas had zich niet echt ingelezen en Amy was vergeten hem in te lichten, waardoor hij niet wist dat de kaaimannen in de boot getild zouden worden.
Amy hoefde ze niet per se vast te houden, maar liet zich overhalen met wat instructies: hij heeft een elastiekje om zijn bek en je moet hem hier vasthouden. Oh ja, dat klonk gemakkelijk. Toen de kaaiman echter begon te spartelen, liet Amy hem los in de boot. Het kleine moerasbootje begon te schommelen en  vulde zich met geschreeuw en flitsende zaklampen. Gelukkig had de bootsman de kaaiman snel weer te pakken, om daarna een grotere te vangen en deze mee naar de kant te nemen. Nee, Amy hoefde niet meer vast te houden. Zeker weten? Jaa, heel zeker. De foto’s van Thomas en onze huisgenoten met de kaaimannen zijn leuk geworden, maar het blijft een vreemd uitje: dieren vangen om met ze op de foto te kunnen (en daarna weer loslaten).

Ook zijn we met Marco en Nicole, hun kinderen en de familie van Nicole mee geweest naar een afgehuurd stukje bos met kreek, erg relaxed.

Een paar dagen geleden lagen we de halve nacht wakker van de waakhonden. Navraag bij onze huisgenoten leerde dat de honden een slang aan het vangen waren in de tuin. Weer eens wat anders dan thuis...

5 opmerkingen:

  1. Zo te horen vermaken jullie je wel...
    erg leuk om te lezen!
    kaaimannen lijken mij ook wel een beetje eng! dapper hoor

    ps. de link van de foto's doet het bij mij niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. ;) Heb de link aangepast. Als het goed is, werken de foto's nu wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aaah wat ziet dat er relaxed uit allemaal! Zeker dat stukje bos met hangmat. Die plantage lijkt me ook interessant om te bezoeken, dan leer je nog wat van de koloniale geschiedenis. Spannend allemaal! xx Sietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heejj, leuk om jullie verhalen te lezen!!
    Alleen wat is dat voor beest links onderin de foto, een mega cavia? (A)
    Heel veel plezier nog :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een capibara! Wordt hier nog wel eens als huisdier gehouden. Is inderdaad gewoon een enorme cavia. :)

    BeantwoordenVerwijderen